Behalve inhoudelijke ondersteuning subsidieert het LCL ook initiatieven van andere organisaties met betrekking tot de uitvoering van letterkundige activiteiten in Limburg. Het gaat dan om op promotie van de Nederlandstalige literatuur gerichte activiteiten in de meest ruime zin. Het LCL geeft hierbij prioriteit aan letterkundig werk van auteurs die geboren of woonachtig zijn in Nederlands-Limburg. De afgelopen jaren werden zo activiteiten mogelijk gemaakt van Literair Café Venray, Literair Station Venlo, Salon Remunj, Stichting Dichter in Beeld, Write Now, Cultuurcafé D’n Dwingel, de Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht en andere regionale of ook euregionale initiatieven zoals NXT TXT.

Aanvraagformulier.

Klik hier beneden voor een aanvraagformulier. De voorwaarden kunt u hier lezen. Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met het LCL via lcl@hklimburg.nl. of jgraus@Ziggo.nl

Liever online uw ondersteuning aanvragen? Dat kan via onderstaande knop.

Aanvragen voor financiële ondersteuning van incidentele of eenmalige literaire activiteiten kunnen in principe het hele jaar door worden ingediend. Aanvragen voor letterkundige activiteiten met een jaarprogramma, zoals van literaire salons en literaire cafés, dienen echter vóór 1 oktober van het voorafgaande jaar ingediend te worden. Eventuele toekenningen gelden in dat geval dus voor een kalenderjaar.

(Te beluisteren) Schuilgedichten in Odapark Venray.