Poetry in Action

Persbericht

Op 8 oktober om 20:00 uur organiseert het Letterkundig Centrum Limburg, in samenwerking met Studium Generale, UCM Poetry Society Maastricht, Mensen Zeggen Dingen uit Arnhem en het Huis voor de Kunsten Limburg een bijzondere literaire avond, onder de naam Poetry in Action.

 

Poëzie is namelijk springlevend! Poetry slams, spoken word performances, rap en Instagrampoëzie… de poëzie is zelfs letterlijk op straat te vinden.

 

Tijdens deze Poetry in Action zal literatuurwetenschapper Kila van der Starre een spoedcursus poëzie lezen en schrijven geven. Kila schreef haar thesis over poëzie buiten het boek (o.a.: Instagrampoëzie, poëzie in overlijdensadvertenties en straatpoëzie).

 

Verder treedt op: Brohlin Coumans, een 25 jaar jonge artiest uit Roermond, al sinds zijn kindertijd verliefd op taal en hiphop.

 

Tot slot geven Naomi Grant Veldwijk en Chanty Louise van Mensen Zeggen Dingen een ‘spoken word performance’. Mensen Zeggen Dingen is een van de grootste platforms op het gebied van poëzie en performance in Nederland en België.

 

Omdat Engelstalige studenten het evenement bijwonen zal deze bijeenkomst in het Engels gehouden worden.

 

De avond vindt plaats in de Common Room van het University College in Maastricht (Zwingelput 4).