Boek(et)je poëzie

Diverse dichters

Een fleurig boeket gedichten van Limburgse bodem. Uitgegeven ter gelegenheid van het gezamenlijke project ‘Private poetry’ van de Floriade en het LCL. In een intieme setting in het Gedichtenbos van de Floriade kregen bezoekers t/m 7 oktober 2012 de kans om in alle rust en eenzaamheid te genieten van poëzie van eigen bodem. Vormgever Daan de Haan ontwierp hiervoor zes eenpersoons ‘grensposthuisjes’ waarin gedichten te beluisteren zijn van de volgende Limburgse dichters: Bertus Aafjes, Frans Budé, Emma Crebolder, Cor Deneer, Paul Haimon, Jan Hanlo, Leo Herberghs, Rouke van der Hoek, Sasja Jansen, Pierre Kemp, Wiel Kusters en Miel Vanstreels. In dit boekje staan alle gedichten met daarbij kleurrijke illustraties van de wachtposthuisjes.

 

Persbericht 24 juli 2012 :

Dichters Gedichtenbos live op de Floriade.

Het Letterkundig Centrum Limburg (LCL) heeft de bezoekers al vanaf de opening laten genieten van een twaalftal speciaal voor de Floriade geselecteerde gedichten, die te beluisteren zijn in zes eenpersoons ‘wachthuisjes’ (ontworpen door vormgever Daan de Haan) in het Gedichtenbos.
In volledige afzondering kan men in elk wachthuisje (staand, zittend of liggend!) twee gedichten beleven van de volgende Limburgse dichters: Bertus Aafjes, Frans Budé, Emma Crebolder, Cor Deneer, Paul Haimon, Jan Hanlo, Leo Herberghs, Rouke van der Hoek, Sasja Jansen, Pierre Kemp, Wiel Kusters en Miel Vanstreels.

Op donderdag 16 augustus kunt u drie van deze dichters, Emma Crebolder, Rouke van der Hoek en Wiel Kusters, ontmoeten in de buurt van het Gedichtenbos. Zij zullen met de bezoekers in gesprek gaan over poëzie en hun persoonlijk een gedicht voordragen. Verder delen ze fleurige boekjes uit waarin de twaalf gedichten van het Gedichtenbos staan afgedrukt.
Om 14.00 uur is er een voordracht van het drietal dichters bij de wachthuisjes, die gelegen zijn aan de verbindingsweg tussen Villa Flora en Relax & Heal (letter ‘i’ op de plattegrond).
Wie niet op deze dag aanwezig kan zijn en toch in bezit wil komen van de speciale uitgave van deze Schuilgedichten, kan contact opnemen met het secretariaat van het LCL:

(www.letterkundigcentrum-limburg.nl).

Letterkundig Centrum Limburg