Op weg naar het hart. Toneelstuk in drie scènes.

Dekkers, Hans

Drie mannen vertellen elkaar verhalen. Ze bevinden zich in een martelkamer waar het foltertuig bestaat uit woorden. Op weg naar het hart van hun gruwelverhalen ontmoeten ze een perverse moordenaar, een horde gekloonde dobermannpinchers en een zwart gat… Hun adagium: “The proof of the pudding is to poison it.” In deze macabere variant van de Decamerone zijn amusement en hel synoniem geworden.
Het Letterkundig Centrum Limburg gaf Hans Dekkers de opdracht dit toneelstuk te schrijven. In 2000 werd het uitgegeven en op 10 mei 2001 opgevoerd, tijdens het Festival van Europese Eenakters  in het Chassé Theater van Breda, door toneelgroep ‘Thalia’ uit Haarlem. Hans Dekkers (Venlo, 1954) schrijft romans, verhalen, gedichten en theaterstukken. Hij debuteerde in 1992 in ‘De Revisor’.

Letterkundig Centrum Limburg
ISBN: 90 730 36 836